Over ArachnoPhoto

Na jaren van fotograferen en determineren is op 1 mei 2013 ArachnoPhoto in het leven geroepen. De website heeft als doel het tonen van foto’s van Europese spinnensoorten en het verstrekken van informatie over de uiterlijke kenmerken en leefwijze van deze spinnen. Graag gunnen we u als bezoeker een kijkje in het leven van de vele soorten en hopen hiermee dat de website op een positieve manier zal bijdragen aan het denken over spinnen in het algemeen.

De website kan gebruikt worden voor determinatie doeleinden of om gewoon eens rond te kijken. Hoe dan ook, hij is zo opgezet dat de bezoeker op meerdere manieren de verschillende soortenpagina’s met grote foto’s kan bereiken en gaandeweg meer te weten kan komen over de veschillende families, genera en soorten. Er zal op regelmatige basis een aanvulling komen met nieuwe vondsten in de vorm van foto’s en informatie. Hiervan houden we u uiteraard op de hoogte. Zo zullen we een nieuwe soort eerst in het wit aankondigen in de tabel “Spinnen overzicht” alvorens deze op de site zal verschijnen. Doordat er veel zaken aan vooraf gaan voordat een nieuwe soortenpagina af is zal dit in de regel enige tijd duren.

Respect voor de natuur staat bij ons voorop. Daarom staan er geen foto’s van dode spinnen op de website. Natuurlijk is wetenschappelijk onderzoek van belang en het bestuderen van dode spinnen wellicht noodzakelijk, maar we vinden het niet verantwoord om enkel voor deze website spinnen te doden. Indien een spin daardoor door ons niet gedetermineerd kan worden dan vinden wij dat jammer maar is het helaas niet anders. Dit alles staat los van het feit dat foto’s van dode spinnen voor ons minder interessant zijn.

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gebruik maken van ons contactformulier. Daarnaast zijn we te volgen op Facebook, Twitter en onze RSS-feed, welke we gebruiken om aanvullingen op de site bekend te maken.

 

Marnix Bos en Mariëlle Bos – van Dam